Derde editie van de Belgian Offshore Days 29 & 30 maart in Oostende

Donderdag 19 januari 2017 heeft Belgian Offshore Cluster in aanwezigheid van staatssecretaris van de Noordzee Philippe De Backer de Belgian Offshore Days voorgesteld.Oostende wordt voor de derde keer het kader voor de Belgian Offshore Days. De beurs brengt de belangrijkste spelers samen uit de offshore wind business en gaat door op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 in Oostende.

Het concept ‘Belgian Offshore Days’ geeft de offshore windenergiesector een gezicht en stimuleert samenwerking tussen Belgische en internationale bedrijven.

Het B2B event voor bedrijven actief in de offshore wind industrie groeit dit jaar uit tot een tweedaags event. 30 standhouders lichten er op de eerste dag (29 maart) hun activiteiten en aanbod voor de windparken in de Noordzee toe. Deze dag is voorbehouden voor concessiehouders van de Belgische, Franse, Britse en Duitse windparken. Op de tweede dag (30 maart) is de beurs vrij toegankelijk voor professionelen. Registreren kan op www.belgianoffshoredays.be.

Belgian Offshore Cluster

Belgian Offshore Days wordt georganiseerd door de vzw Belgian Offshore Cluster (BOC) en is aan zijn derde editie toe. Vorig jaar mocht Belgian Offshore Days 250 bezoekers ontvangen. Het aantal standhouders is dit jaar bijna verdubbeld. Dit jaar wordt eveneens een internationaal publiek uitgenodigd. Daarom verwacht de organisatie op deze editie een nog grotere opkomst.

Om de bedrijven op een professionele manier voor te stellen, wordt uitgeweken naar een grotere locatie: Sea P’lace Oostende (Hippodroom). De genodigden mogen zich verwachten aan een heuse totaalbeleving met o.a. helikopterdemonstraties, een vip diner en meerdere netwerkmomenten met “key note” sprekers.

Christophe Dhaene, voorzitter van de Belgian Offshore Cluster, geeft meer uitleg: “We zijn heel tevreden met de grote interesse van de Belgische bedrijven in de offshore sector. Het ledenaantal van BOC is sinds vorig jaar met 35% gestegen. Er is een goede mix van kleine en grote bedrijven.”

De beurs is gratis voor professionelen, maar registratie is verplicht. Via de website kan je een registratiecode aanvragen bij één van de deelnemende standhouders. www.belgianoffshoredays.be

Dank aan

Belgian Offshore Days is een initiatief van Belgian Offshore Cluster en wordt mogelijk gemaakt dankzij de volgende partners: POM West-Vlaanderen (Fabrieken voor de Toekomst) en VOKA; en de sponsors: Port of Oostende, Sea P’lace en ING.