Oostende ontvangt meer dan 1200 offshore wind professionals op de vijfde editie van de Belgian Offshore Days.

Op 20 en 21 maart vond de vijfde editie plaats van de Belgian Offshore Days, in Oostende. 61 bedrijven en meer dan 1200 internationale offshore wind professionals schreven zich in voor deze tweedaagse. Focus op deze vijfde Belgian Offshore Days lag dit jaar op de ontwikkeling van dienstverlening die nodig is om de bestaande en toekomstige windparken te onderhouden.

De bedrijven die zich in Oostende voorstelden, zijn allen actief in deelaspecten van de offshore windindustrie, de vele internationale professionals kwamen uit Nederland, Denemarken, Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen, Rusland en België.

Toekomstgericht onderhoud van de windmolenparken

De eerste dag werd de beurs geopend door Christophe Dhaene, voorzitter van de Belgische Offshore Cluster en Bart Tommelein, burgemeester van stad Oostende. Verschillende (Belgische) windparken zijn al jaren productief. Naast nieuwe parken bouwen, wordt vooral het onderhoud van de bestaande parken al maar belangrijker. Daarom besteden we tijdens de  Belgian Offshore Days uitgebreid aandacht aan “Servitization”, waarbij bedrijven samen uitzoeken hoe dienstverlening een al maar grotere rol kan spelen om windparken langer actief te houden.”,  aldus Christophe Dhaene.

De stad Oostende is ook de place to be voor installatie, onderhoud en wetenschappelijk onderzoek naar commercialisering en innovatieve technieken. 

Oostende is dé hotspot en het kenniscentrum voor de Belgische offshore industrie. "Oostende manifesteert zich als een belangrijke speler op de internationale markt", zei burgemeester Tommelein enthousiast. "De BOC speelt een essentiële rol in het verspreiden van onze kennis en expertise in het buitenland. De delegaties uit Denemarken, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn het bewijs dat het BOC zijn doel bereikt.

 

B2B Matchmaking bracht meer dan 100 professionals samen

De Fabriek van de Toekomst, de Blauwe Cluster en Haven Oostende, organiseerden tijdens de tweede beursdag het Inn2POWER – B2B Matchmaking Event, die meer dan 100 professionals samenbracht.

Overige sprekers tijdens het tweedaags event waren e.o. Pieter Jan Jordaans (IBN Offshore Energy), Michael Wilkinson (DNV-GL), Guy Van Roy (ZF), Jan Pieter Schrick (LM), Geert Dangreau (Coordinator Cluster Policy POM) en Dirk Declerck (ceo Haven Oostende).

De bezoekers van de Belgian Offshore Days kregen ook de kans om op donderdag 21 maart een exclusief bezoek te brengen aan de Taillevent, het installatieschip van Jan De Nul dat op dat moment in Haven Oostende lag.

Belgian Offshore Cluster wil evoluties in technologiesector mee vormgeven

BOC is de vereniging die de Belgische toeleveranciers van de offshore windindustrie samenbrengt.  Het doel van de cluster is de samenwerking tussen deze Belgische bedrijven die actief zijn in de windenergie, te stimuleren en een platform te bieden naar de internationale markt. Deze tweedaagse is dan ook een uitstekend netwerkmoment om de Belgische bedrijven te promoten. Daarnaast wil BOC de Belgische windenergiesector wegwijs maken in het snel veranderende technologielandschap. 

 

Bekijk hier the aftermovie van The Belgian Offshore Days!

Alle informatie op: www.belgianoffshoredays.be